Duci vagy kövér? Nem mindegy!

 Stób Attila
1 Comment
Duci vagy kövér? Nem mindegy!
 

Ahogy különbséget teszünk sovány és sovány között, úgy kissé teltebb idomokkal rendelkező személyek között is különbséget kell tenni. Hiszen a kövér nem egyenlő a dagadttal, a dagadt pedig több zsírtartalékkal rendelkezik, mint a duci emberek. A ducik közül kerül ki a legtöbb fogyókúrázó, ők azok, akik esélyt látnak arra, hogy úgymond könnyen leadják a feleslegüket. Azért könnyen, mert számukra a tíz kiló is sokat jelent, hiszen ezzel visszanyerhetik nőies vonalaikat, annak ellenére, hogy a duci hölgyek és persze az urak is rendelkeznek a nőies (férfias) vonásokkal.

A duci hölgyek ha nem is fogyókúráznak, meg van az a testvonaluk, mely a divat kérdésében könnyebb lehetőségeket biztosít számukra. A kövérek esetében ez a testvonal nem látszik. A duci hölgyek számára a divattal foglalkozni már nem csak álom, hiszen egyre inkább terjed a plus size nevezetű modellkarrier, és ezzel együtt a duci divat is. Számukra könnyebben teremtenek divatot a divatházak is, könnyebben állítanak össze egy ruhakollekciót: a plus size kategóriában tartott divatbemutatók óriási sikert aratnak a közönség köreiben.

Bár a testsúlyfelesleggel rendelkező hölgyek számára a divattervezés még gyerekcipőben jár, azért találhatnak maguknak nagyon divatos és elegáns összeállítást is. A duci divat egy-két évvel ezelőtt is annyira nem volt sehol, hogy a duci hölgyeket és a kövéreket egy kalap alá vette a szolgáltatóipar is. A szokványos sötét nadrágok és nagy lepelszerű felsők adták meg a duciviselet alapjait. Mára azért látványosan javult a helyzet. Természetesen ez köszönhető annak is, hogy a világ számos pontján a nők egyenjogúságáért harcoló szervezetek és az anorexia ellen fellépő szervezetek együttes hatása jelentkezik az újfajta ruhatervezésben.

Ma már egyre több divattervező látja be, hogy van olyan réteg a társadalomban, akik ugyan rendelkeznek némi súlyfelesleggel, de nincsenek megfelelően kiszolgálva. Azok a nők, akik nagy súlyfeleslegtől szabadultak meg, de még nem érték el a többek által normális kategóriába tartozó méreteket, megérdemlik, hogy nőies mivoltukat kiemelve a kornak megfelelő duci divat szerint öltözködjenek.

A választék természetesen még nem nagy, de nagyon sok, a divatos öltözködés terén kialakult irányelvet tudnak felhasználni azért, hogy újra nőnek érezhessék magukat. A fogyókúra és az egészséges életmód is azt a célt szolgálja, hogy a súlyfelesleget leadva, egészséges mentális állapotot elérje a fogyni vágyó személy. Az, aki túlsúllyal küzd, magába fordul, szinte sose él társasági életet. De akinek sikerült visszanyernie nőies vonalaikat, azok számára kitárul a világ, és ehhez a világhoz hozzátartozik a divat is!

Tanácsot nagyon sok helyen lehet kapni, hiszen a duci divatban is kialakult már a sportos, az elegáns, a laza stílus – hogy a legnépszerűbbeket emeljük ki. A mit-mivel viselj kérdéskörre is nagyon sok leírást, tapasztalatot lehet olvasni, de hogy a duci hölgyeknek és uraknak mi áll jól, vagy, hogy melyik stílust tegye magáévá, az a személyiségétől függ. A duci divat nem olyan változékony, mint normál vagy vékony testalkatú divat, így a duci hölgyeknek arra biztosan nem kell számolni, hogy évente cserélje a ruhatárát. Ez az egy előnye megmaradt a még kicsi túlsúllyal rendelkező embereknek.

Bár, ha a fogyókúrát és az egészséges életmódra való áttérést továbbra is életcéljának tartja a fogyni vágyó, akkor még több divatot követhet, csinosabban öltözködhet, nagyobb választék közül válogathat!

Ezt feltétlenül nézd meg !!!!


1 Comment

Szólj hozzá!

hozzászólás

  • substantiality