Újra korcsolyázik egy vak nagymama

 Stób Attila
Szólj hozzá
Újra korcsolyázik egy vak nagymama
 

Még mindig jégtáncosnak érzi magát, és visszavágyott a jégre.

Tracy Compton Nagy-Britannia szinkronkorcsolya csapatának versenyzője volt húszas évei elején, de bal szemére már akkor is vak volt, mert 13 évesen egy betegségben veszítette el a látását fél szemére.

Tracy azt mondta, a kezdetektől fogva nagyon otthonosan érezte magát a jégen. Már öt évesen tudott korcsolyázni, középiskolásként pedig minden nap 6 órát edzett. Miután megszületett három gyereke, arra az időre felfüggesztette a korcsolyázást, de utána, 30 éves kora után újrakezdte a sportot.

A 45 éves nő (aki már háromszoros nagymama) sajnos három évvel ezelőtt másik szemének világát is elveszítette, de vissza akart térni a jégpályára. Egy barátja segített neki újra korcsolyázni. Elmondása szerint olyan volt, mintha egy időutazáson vett volna részt, mintha sosem hagyta volna abba a korcsolyázást.

Egy brit magazinban azt is kifejtette, hogyan tud tájékozódni a jégen, ugyanis hallja a jégen a korcsolyák siklását, és meghallja a mozdulatokat is. Elvileg más hangot kelt, ha valaki előre vagy hátra meg, erre korábban nem figyelt oda. Igazi jégtáncosnak vallja magát.

Tracy nem csak a korcsolyában jeleskedik, emellett még tandemkerékpározni is szokott, mert nagyon szereti a sebességet.

Ezt feltétlenül nézd meg !!!!


Szólj hozzá

Szólj hozzá!

hozzászólás